Anasayfa / Haberler / Cingili Cami Yanına AŞEVİ ve LOJMAN Yapılması İçin İlk Çalışmalar Başladı

Cingili Cami Yanına AŞEVİ ve LOJMAN Yapılması İçin İlk Çalışmalar Başladı

asevi_lojman1

Cingili Cami Yanına

AŞEVİ ve LOJMAN Yapılması 

İçin İlk Çalışmalar Başladı

Ankara’da ikamet eden Akkuş İlçesi Çukur Mahalle Cingili-Çavuşgil-Mocuklu-Danizini ve Hayatyanı Semt sakinleri 26 Mart 2016 tarihinde Akkuş Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde bir araya gelerek Cingili Camisi yanına yapılması düşünülen AŞEVİ ve İMAM LOJMANI konularını istişare etmek için toplandılar.

Toplantıya katılımın oldukça yüksek olduğu görülmüş olup, Gerek köyde yaşayanların gerek ise Ankara’da ikamet eden Çukur mahalle sakinlerinin AŞEVİ ve LOJMANIN bir an evvel yapılması için heyecen içinde oldukları görüldü. Toplantıya katılanlar ellerinden gelen yardımı yapacakları sözünü verdikleri, bir sonraki Ankara’da yapılan toplantıda muhtar ve azalarında toplantıya gelmelerinin beklenildiği, bir an evvel proje ve temel atma işlemlerinin başlanması için Muhtar ve azaların işlemleri hızlandırmaları gerektiği mümkün olması halinde bu sene içinde inşaatın tamamlanması gerektiği gerek duyulmasu halinde Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Akkuş Kaymakamlığı, Akkuş Belediyesi ve diğer sivil toplum kuruluşlarından destek talebinde bulunacağı, Gerek 4 Mahalle sakinlerinin gerek ise Çukur Mahalle halkının ve diğer ilçe sakinlerinin ve Akkuş ilçesi ve Akkuş dışındaki yardımseverlerden de destek talebinde bulunacağı konularınde ortak görüş olarak kabul edildiği,

AŞEVİ ve LOJMAN inşaatı yapılırken Mahallenin diğer küçük ihtiyaç duyduğu hizmetlerinin de tamamlaması gerektiği konular görüşmeler içinde yer aldı.

İHSAN ÇAM’IN ÖNERİSİ:   İnşallah yapılacak olan AŞ EVİNİN ve LOJMANIN hayırlı olmasını temenni ederim. Yapılacak yapının 120 metre olacağı ve iki katlı olacağı giriş katının aşevi üst katında imam lojmanı olacağı ifade ediliyor. Ortalama halen çalışıp da yardım yapabilecek sadece 4 mahalle halkının 110 kişi olduğu ifade ediliyor. Bu rakamlara bayanlar ve çocuklarda ilave edilince 4 mahalle nüfusu tahmini 400 – 500 kişiden fazla olur. Dolayısı ile sadece yapılacak aş evinin 120 metre kare olması yeterli olmayacaktır.

ÖNERİM: Aş Evinin en az 200 Metre kare olması Bir salonunun erkeklere ayrılması bir salonunun da bayanlara ayrılması her iki solan taraflarına tuvaletler yapılması ayrıca ortak bir alanın mutfak olarak ayrılması artı depo olarak kullanılacak alanlarında olması ile 200 metre karelik alanın ancak yeterli olacağını düşünüyorum. Lojman 100-120 metre kare olabilir. Üst katta geriye kalan kısım da yine gerekli olduğu zamanlarda cenazeye gelenlere, bayanlara, misafirlere ve diğer çok amaçlı olarak kullanılabilir. Veya Üst katta 50 -60 metre kare Muhtar odası, aza odası olarak ayrılabilir. İlerisini düşünerek İnşaat alanın yapılacak yapının 200 metre kare olarak yapılmasını özellikle istiyorum. 

Bilindiği üzere daha önce 4 Mahalle sakinleri gerek mezarlık yapılması, gerek eski köprünün yapılması, gerek dipeklerin yapılması, gerek yolların temizlenmesi, gerek Camii yapılması ve gerek ise Minare yapılması konuları ile diğer bir çok konularda mahalle sakinleri yardımları ve desteklerini esirgememişler ve beklenenin üstünde özveri ile maddi ve manevi olarak belki de ülke genelinde örnek çabalar sergilemişlerdir. Bu vesile ile bu değerli insanların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah Razı Olsun.

asevi_lojman2

asevi_lojman3

asevi_lojman4

asevi_lojman5

asevi_lojman6

asevi_lojman7

asevi_lojman8

asevi_lojman1

asevi_lojman10

asevi_lojman11

asevi_lojman12

asevi_lojman13

asevi_lojman9

 

Fotoğraflar için Orhan ŞAHİN ve Sebahattin SEVİNDİK’e çok teşekkür ederiz

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

*